A nap lebukása

2011.01.03. 09:59 vissza1

Civil ruhás rendőröknek kínáltak tiltott petárdát és egyéb pirotechnikai eszközöket szilveszter napján Budapest több pontján is. A fővárosi rendőrök az Óév utolsó napjaiban számos pirotechnikai eszközt árusító helyet ellenőriztek, valamint elfogtak ittas vezetés és lopás miatt körözött személyeket is.

Rakétát és különböző pirotechnikai eszközöket kínált egy férfi eladásra az Oktogonon, pechére azonban egy civil ruhás rendőrbe botlott. A férfi több ezer forintos áron kínálta portékáját, s lelkesen ajánlotta fel, hogy társa pár perc alatt megérkezik az áruval. A civil ruhás rendőr bevárta annak társát, csak ezután fedte fel magát, majd igazoltatta a két férfit, akiket aztán előállítottak.

Szintén civil ruhás rendőrt fogott ki egy fiatal lány a Határ útnál, aki petárdákat árult. A nő igazoltatását követően táskájából háromszáz darab petárda került elő.

Hasonló mennyiségre bukkantak állampolgári bejelentés alapján gyorsan kiérkező rendőrök Józsefvárosban, ahol szintén több száz petárdát foglaltak le négy személytől, akiket elő is állítottak.
A budapesti rendőrök több olyan személyt is elfogtak és egyúttal őrizetbe vettek szilveszter napján, akik ellen korábban elfogatóparancsot adtak ki. Egy férfi ellen ittas járművezetés, két másik személy ellen pedig lopás bűncselekmény elkövetése miatt volt eljárás.

Ez kihagyhatatlan! Regisztrálj és élj az elképesztő kedvezményekkel

A BRFK Igazgatásrendészeti Főosztálya munkatársai több ellenőrzést is tartottak az Óév utolsó napjaiban. A rendőrök legfőképpen az engedéllyel rendelkező pirotechnikai elárusítóhelyeket ellenőrizték, kiemelten vizsgálták a szükséges vizsgabizonyítványok meglétét és az árusítókonténerek megfelelő, biztonságos elhelyezését.

Az ellenőrzések során komolyabb hiányosságot nem fedtek fel a rendőrök, kisebb súlyú esetekben a helyszínen korrigáltatták a felmerült eltéréseket. 
 

Az ingyen mobilról a bannerre klikkelve tudhatsz meg többet.

A hirdetés helye:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anaprosszhire.blog.hu/api/trackback/id/tr682555916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása